Så fungerar snabblån

Kärt barn har många namn, även snabblånet. Snabblån brukar även kallas för smslån eller mikrolån. Det finns flera olika företag som lånar ut pengar snabbt och det har du som lånetagare stor fördel av. Lånegivarna konkurrerar med varandra om vem som ska få lånetagarna.
För att få så många lånetagare som möjligt så går lånegivarna ut med exklusiva erbjudanden och lägre räntor för du ska välja just dem. Eftersom det finns flertalet aktörer på marknaden så bör du jämföra snabblånen mellan dem alla innan du tar ett snabblån.

Tänk först

Innan du tar ett snabblån så bör du tänka till en extra gång. Behöver du verkligen ha pengarna så snabbt? Beroende på vad du ska köpa eller betala så finns det även andra lån som du kan ta.
Om du till exempel ska köpa en ny tv som dem har ett bra erbjudande på just nu så kan du fråga stället där du köper dem om dom samarbetar med någon lånegivare. Vanligtvis så kan du lägga upp betalningen på 3, 6 eller 12 månader när du handlar hos olika företag. Har du tur så blir det helt räntefritt. Det kan i slutändan bli billigare att låna via dom än att ta ett snabblån.

Jämförelse

För att få ett så billigt snabblån som möjligt så måste du lägga ner lite tid på att jämföra dem olika lånegivarna. Som vi tidigare sa så finns det massvis med lånegivare som vill låna ut pengar till dig och därför finns det alltid någon som har lägre kostnader än den andra. Vill du jämföra mindre belopp rekommenderas låna 1000 nu som jämför små snabblån.

Beroende på vilken lånegivare du väljer så får du olika krav på dig. Alla lånegivarna har däremot gemensamma krav på att du måste vara minst 18 år och bosatt i Sverige. Du måste även vara svensk medborgare för att kunna låna pengar. Vissa lånegivare lånar inte ut till dig om du har en betalningsanmärkning medan andra lånar ut även om du har en betalningsanmärkning.

Skuldsättning

Enligt statistik från Kronofogdemyndigheten så blir allt fler människor skuldsatta tack vare snabblån. Vanligast är att män mellan 18-35 år lånar pengar med ett snabblån som dom senare har problem med att betala tillbaka. Du bör därför tänka dig ett par månader framåt i tiden och se om du kommer ha möjlighet att betala tillbaka lånet. Om du inte har det så bör du inte ta ett lån för då är det stor risk att du hamnar hos Kronofogden och det vill du inte. Glöm inte bort att jämföra mellan de olika lånegivare som finns på marknaden innan du bestämmer dig.

Comments are closed.