Smslån – information

Att ta ett SMSlån är ett vanligt fenomen numera. Det är många unga som drar sig till SMSlån för det är så enkelt att låna och man får pengarna snabbt in på kontot. Tyvärr är det många av dessa unga som har hamnat hos kronofogdemyndigheten tack vare dom inte kunnat hantera SMSlån.

Enkelhet och ansvar

Att skicka ett SMS för att sedan få in ett par tusen på kontot är lätt, men man får inte glömma bort att man bara lånat pengarna och att dom ska betalas tillbaka. Du bör därför tänka till en extra gång och fråga dig själv om du kommer ha råd att betala tillbaka dessa pengar innan lånetidens slut. Ett smslån är ett kortsiktigt lån på vanligtvis mellan 500-10 000 kr. Att ta ett smslån är mycket enkelt. Det är bara att man går in på ett smslånföretags hemsida och knappar in sina personuppgifter, hur mycket man vill låna samt under vilken tid. Pengarna sitter vanligtvis på ditt konto inom ett par minuter. Det gäller att du skriver rätt bankkontonummer när du ansöker om lånet så pengarna inte går in på någon annans konto än ditt egna.

Ansökan

Innan du får några pengar så måste din ansökan granskas av lånegivaren och hur lång tid det tar beror givetvis på lånegivaren. Det går vanligtvis mycket fort och pengarna kommer sedan in på det bankkonto som du angav i din ansökan inom ett par timmar.
Ett smslån är precis som det låter, ett lån som man kan ansöka om via sms. Det har dock blivit vanligare att man går in på lånegivarens hemsida och ansöker om ett smslån där eftersom det går snabbare att knappa på en dator än via en telefon.

Jämför

Om du ska ta ett smslån så rekommenderar vi dig att jämföra mellan dem olika lånegivarna – Jämför här på denna sajten. Läs igenom avtalet noggrant innan du bestämmer dig för vilken lånegivare du ska välja. Det kan nämligen skilja väldigt mycket på de olika lånegivarna. Vissa kan ha uppläggningskostnader för lånen och en dyr ränta medan andra kanske inte har någon uppläggningskostnad och räntan kan dessutom ligga på noll procent.
Det är vanligt att smslån är gratis att ta första gången. Men glöm inte bort att det kommer kosta dig en hel del pengar om du inte hinner betala tillbaka smslånet som du tagit innan lånetiden har gått ut. Det är dem som inte har råd att betala tillbaka smslånen som lånegivarna tjänar pengar på.

Smslån i utlandet?

Är smslån en svensk företeelse eller finns det även i andra länder? Svaret är att det förekommer i flera andra länder men det är inte speciellt utbrett på samma sätt som i Sverige. I Finland är det stort med snabblån och smslån men då regeringen ändrat lagarna under 2016 har smslån minskat även där. Smslån i Danmark och Norge förekommer men det är oftast svenska kreditgivare som expanderat över landgränsen. Låneformen är klart vanligast i Sverige.

Comments are closed.