Så här fungerar mikolån

Ett mikrolån är ett lån på en liten summa, vanligtvis så handlar de om lån från 1000 kr och upp till 10 000 kr med en kort återbetalningstid. Vanligtvis så ska lånet betalas tillbaka inom 30-90 dagar beroende på vilken lånegivare man väljer. Mikrolån har blivit oerhört populärt i Sverige och allt fler använder sig av mikrolån när det kör ihop sig och man behöver låna ett mindre belopp under en kortare tid för att klara sig. För att du ska få ta ett mikrolån krävs det att du är minst 18 år.

Krav

För att få ta ett mikrolån så ställer lånegivarna krav på dig. Först och främst ska du vara 18 år fyllda och bo och vara medborgare i Sverige. För att lättast få ett mikrolån så ska du inte ha några betalningsanmärkningar, men det finns även lånegivare som lånar ut till dem med betalningsanmärkningar. Om du har en betalningsanmärkning och söker ett mikrolån kan du räkna med att du får en högre ränta än om du inte hade en betalningsanmärkning. Anledningen till det är för att lånegivaren tar en större risk eftersom du fått en prick på att du inte lyckats betala förr.
För att bli beviljad ett lån så måste du också ha en typ av inkomst. Beroende på vilken lånegivare du väljer så varierar även beloppet för hur mycket du måste tjäna varje år för att få ta ett lån. Allt från 10 000 kr och uppåt är vanligt bland många lånegivare.

Ansökan

När du skickat in en ansökan så blir du generellt ganska snabbt godkänd eller nekad till mikrolånet. Om du blir godkänd så sitter pengarna på det konto som du angivit i ansökan inom ett par timmar. Om du söker lånet på en vardag så kan det till och med gå så fort att du får pengarna samma dag.
När du ska ta ett mikrolån så finns det ett antal lånegivare att välja mellan. Vi rekommenderar dig att du sätter dig ner i lugn och ro och jämför alla dessa. Jämför räntor, lånetid, belopp och andra avgifter som t ex. uppläggningsavgifter.
Det finns många hemsidor på internet som hjälper dig med att jämföra mellan olika lånegivare. Glöm inte bort att läsa igenom lånevillkoren noggrant så det inte står någon liten finstilt rad att det är en uppläggningsavgift på lånet eller liknande.
Innan du tar ett lån bör du tänka igenom om det är värt att låna pengar eller om du kan vänta till nästa månad för att betala de som du tänkt betala.

Comments are closed.